Geriatrinen fysioterapia muodostuu kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta, jonka tavoitteena on edistää fyysistä toimintakykyä sekä ylläpitää ja parantaa elämänlaatua. Fysioterapia ennaltaehkäisee ja hidastaa tutkitusti ikääntymisestä johtuvia toimintakyvyn muutoksia kuten heikentynyt lihasvoima, nivelten liikkuvuus, tasapaino, kaatumiset sekä luunmurtumat. Kuntoutus toteutetaan tarpeen mukaan myös kotikäynteinä.

Ajanvaraukset numerosta 016 561 820
Fysioterapiapalvelut
Lymfaterapia
Lymfaterapiassa pyritään turvotuksen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kivun lievittymiseen sekä kehon rentouteen. Lymfaterapialla tehostetaan elimistön imunestekiertoa kevyillä pumppaavilla otteilla. Otteet ovat tasaisia ja rytmisiä noudattaen imusuonten omaa supistustoimintaa ja suuntaa. Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma, sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset vähenevät.
Kipufysioterapia
Kipufysioterapia on yksi fysioterapian erityisaloista. Kipufysioterapian asiakkaita ovat usein henkilöitä, joilla on CRPS, fibromyalgia, hermovaurioita tai pitkittyneitä tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Kipujen alkuperä voi olla myös täysin tuntematon. Kiputilat vaikuttavat usein laaja-alaisesti asiakkaan arkeen kaikilla osa-alueilla. Terapian tavoitteena on löytää yhdessä asiakkaan kanssa työkaluja kivun kanssa elämiseen ja sen helpottamiseen. Kipufysioterapiassa pyritään huomioimaan asiakas kokonaisvaltaisesti - niin fyysiset, psyykkiset kuin sosiaalisetkin tekijät. Käytettävissä olevat keinot määräytyvät yksilöllisesti haastattelun ja tutkimuksien perusteella. Menetelminä käytetään usein esim. terapeuttista harjoittelua, rentoutumisharjoituksia, manuaalista terapiaa, keskustelua, motivointia, merkityksellisten toimintojen tukemista, GMI (General Motor Imagery), peiliterapiaa sekä fysikaalisia hoitoja.
Psykofyysinen fysioterapia
Psykofyysinen fysioterapia perustuu muun muassa tietoon, jonka mukaan tunteet vaikuttavat kehon fyysisiin muutoksiin. Psykofyysisen fysioterapian lähtökohtana on aina ihmisen kokonaisvaltainen kohtaaminen. Hoitokeinoja ovat muun muassa erilaiset liike-, hengitys- ja kehotietoisuus harjoitteet, joiden tavoitteena on auttaa asiakasta löytämään itselle sopivia säätelykeinoja elämän haastavissa tilanteissa. Fysioterapian tavoitteet määräytyvät aina asiakkaan voimavarojen ja elämäntilanteen mukaan.
Neurologinen fysioterapia
Neurologinen fysioterapia edistää ja tukee mm. keskus- ja ääreishermoston sairauksista tai vammoista aiheutuvien liikkumis- ja toimintakyvyn haasteiden kuntoutumista.
Työfysioterapia
Työfysioterapeutin tehtäviin kuuluu tutkia, arvioida ja seurata työntekijän toimintakykyä ja työssä kuormittumista, auttaa yrityksiä suunnittelemaan ja kehittämään työtiloista ergonomisia, ohjata käyttämään sopivia työasentoja sekä motivoida työntekijää työkyvyn ylläpitoon ja edistämiseen. Työfysioterapeutti voi suunnitella myös työyhteisölle työkykyä ylläpitävää ja edistävää toimintaa esimerkiksi työhyvinvointipäiville. Työterveystoiminnan tavoitteena on hyvinvoiva työntekijä ja työyhteisö.
Leikkausta edeltävä ja jälkeinen fysioterapia
Ennen leikkausta tapahtuva fysioterapia koostuu ohjauksesta, mikä valmistaa asiakasta tulevaan leikkaukseen. Fysioterapia ennen leikkausta nopeuttaa leikkauksesta toipumista ja lisää tietoa siitä, kuinka liikkuminen on turvallista toipumisen aikana. Leikkausta edeltävä fysioterapia on hyödyllistä kaikille, joille tehdään jokin tuki- tai liikuntaelin operaatio. Tarkoituksena on välittää tietoa, joka rohkaisee asiakasta menemään turvallisin mielin leikkaukseen ja nopeuttaa näin ollen leikkauksesta toipumista. Leikkauksen jälkeisessä fysioterapiassa varmistetaan, että toipuminen etenee oikeassa tahdissa lääkärin ohjeiden mukaisesti. Fysioterapeutti ohjaa asiakasta turvallisessa liikkumisessa ja liikkeelle lähtemisessä. Fysioterapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälineiden kartoitus.
Maitland- fysioterapia
Maitland® Concept on maailman laajimmalle levinnyt ortopedisen manuaalisen terapian (OMT) menetelmä, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelimistön sekä hermokudoksen häiriöihin liittyvien ongelmien ratkaisuun. Erikoistumiskoulutuksen myötä fysioterapeutti osaa käyttää omaa kliinistä kokemusta, teoriatietoa ja manuaalisia erikoistekniikoita asiakkaan ongelman ratkaisuun. Maitland-fysioterapian ytimessä on asiakaskeskeisyys ja kliininen arviointiprosessi. Se pitää sisällään asiakkaan haastattelun ja tutkimisen, jonka pohjalta asiakkaan oireen ratkaisuksi luodaan fysioterapiasuunnitelma. Se voi koostua yhden tai useamman kehon osan nivelmobilisaatiosta ja manipulaatiosta sekä harjoitteiden ohjaamisesta.
Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia
Fysioterapiassa pyritään löytämään syitä oireiden syntymiseen, lievittämään oireita sekä antamaan ohjeita oireiden ennaltaehkäisyyn. Fysioterapian tavoitteena on edistää asiakkaan työ- ja toimintakykyä huomioiden asiakkaan voimavarat ja ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan terveyttä, toimintakykyä ja toimintarajoitteita. Fysioterapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia ja apuvälineiden kartoitus. Fysioterapiamenetelmät valitan aina yksilöllisesti yhdessä asetettujen tavoitteiden mukaisesti.
Suoravastaanotto
Fysioterapeutin suoravastaanotolla tarkoitetaan ensikäyntiä fysioterapeutille, jolle asiakas voi hakeutua lääkärissä käynnin sijaan.
Lasten ja nuorten fysioterapia
Lasten ja nuorten fysioterapian tarkoituksena on tukea sensomotorista ja liikunnallisten taitojen kehittymistä yksilöllisesti luonnollisessa arjen ympäristössä. Lasten ja nuorten fysioterapiassa käytetyt menetelmät valitaan aina yksilöllisesti asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Lasten ja nuorten fysioterapia on usein leikin ja pelien avulla tapahtuvaa kuntoutusta, jossa hyödynnetään kuntoutujalle mieleisiä sekä taito- ja kehitystasolle sopivia toimintoja. Kuntoutus voidaan toteuttaa tarpeen mukaan päiväkoti-, koulu- ja kotikäynteinä.
Allasterapia
Allasterapia on yksi fysioterapian muoto, joka sopii kaiken ikäisille uimataidosta riippumatta. Allasterapiassa voidaan harjoitella monin eri tavoin kuntoutukselle asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Allasterapia kehittää uimataitoa ja toimintakykyä. Allasterapiassa harjoitukset tehostuvat veden vastuksen ja kehoon kohdistuvan paineen vaikutuksesta. Veden noste helpottaa ja mahdollistaa harjoituksia, jotka ovat muutoin asiakkaalle haastavia toteuttaa. Veden paine vähentää kehon turvotusta, rentouttaa, vähentää lihasten jäykkyyttä ja lievittää kipua. Allasterapiaan voi tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella.
Hieronta
Hieronta on perinteinen hoitomuoto, jota voidaan käyttää erilaisten lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuneiden kiputilojen laukaisuun kaikenikäisillä. Hieronta on pehmytkudosten mekaanista käsittelyä erilaisia tekniikoita hyödyntäen. Hieronta vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa, lisää verenkiertoa hetkellisesti hierottavalla alueella, venyttää pehmytkudosta ja ennen kaikkea tuntuu mukavalta ja rentouttaa.
Akupunktio
Akupunktio on tuhansia vuosia vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa kehon akupunktiopisteitä stimuloidaan akupunktioneuloilla. Akupunktion vaikutus perustuu akupunktiopisteiden ärsytykseen neulalla, mikä käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin vilkastuttamalla verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Akupunktiota voidaan käyttää itsenäisenä hoitona tai osana muuta fysioterapiaa. Fysioterapiassa akupunktiota käytetään etenkin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, lihasjännityksiin, erilaisiin kiputiloihin ja näin ollen akupunktio vaikuttaa myös positiivisesti unenlaatuun.
Kinesioteippaus
Kinesioteippauksella voidaan vaikuttaa, kipuun, liikkuvuuden lisäämiseen sekä lihasvoimaan. Teippauksella voidaan tukea elimistön omaa paranesmisprosessia.
PhysioTrainer valmennus - Fysioterapeuttinen valmennus
Haluaisitko jaksaa töissä paremmin ja palautua arjesta? Onko haaveenasi pudottaa painoa ja nauttia uuden elämäntavan tuomasta hyvästä olosta?